manolya

Pazar, Ocak 01, 2006

Migfer sapka

Bu sapka çok soguk günler için yapildi. Kullanabilir miyim? Sanmiyorum ama gerçekten çok sicak tutuyor. Yesil yünden ördügüm sapkaya biraz renk versin diye kirçilli iple motifler ekledim. En önemli özelligi de tepesindeki püskülü oldu.

5 Comments:

At 11:21 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

elıne saglık sevgılı Manolya cok sık olmuslar ıyı gunlerde kullan.mutlu yıllar dılerım sevgıler

 
At 3:31 ÖS, Anonymous Adsız said...

merhaba manolya şapkan çok güzel olmuş. ben oğluma örmek isterim ama nazsıl örüleceğini anlatırmısın teşekkürler nazlı

 
At 12:40 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Kulaklari kapatmak icin ideal.Insan bunu takinca kendini sövalye gibi hisseder sanirim.Belki yel degirmenlerine karsi bir sansim olur, o zaman!

 
At 5:45 ÖS, Anonymous Adsız said...

Puskulunu cikarirsan kullanabilirsin gibi geliyor. Cok hos bir hava vermis ama puskullu bere kullanmak biraz zor geldi. Puskullu bela olsak neyse..

 
At 8:05 ÖS, Blogger manolya said...

Tesekkür ederim arkadaslar. Sadece kulaklari degil yanaklari da kapatiyor ve çok sicak tutuyor.
Oglun küçük sanirim Nazli.3 zincirden yapilmis bir yuvarlakla baslayip içine 7 sıkigne dolduruyorsun. Her sirada 7 si arttirarak istenen genislige gelinceye kadar örüyorsun. Arttirmadan kaslarin üzerine gelecek kadar örüyorsun, sonra alinda istenen genislikte açiklik birakarak arkayi örmeye basliyorsun, bu kisim gidis-dönüs siralar halinde örülecek ve sira baslarinda ve sonlarinda eksiltilecek. Enseye kadar devam ettikten sonra aralardan eksiltmeler yapiyorsun(böylece enseyi iyice kavrayan bir sekil alacak). Birkaç sira daha devam ettikten sonra bitirip kenarlarina sıkigne geçip tepeye püskül yapiyorsun. Ben yanlara birer motif diktim ama sen ogluna uygun bir is koyabilirsin, kardan adam gibi. Umarim yardimci olabilmisimdir.
Sevgiler

 

Yorum Gönder

<< Home