manolya

Pazar, Eylül 25, 2005

Diger sapkam

Geçen yil ördügüm onca sapka arasinda kullandigim ikinci sapka da bu. Kazagimdan kalan gri kirçilli yünle ördügüm bu sapkada biraz hareket katsin diye mor renk kullandim.

13 Comments:

At 12:57 ÖS, Anonymous Adsız said...

Kırçıllı olan çok güzel olmuş belki en sevdiğim renklerden olduğu için de beyenmiş olabilirm. Ama ne olursa olsun teşki benimde olsa dedim.

 
At 11:12 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ MANOLYA,KIRÇILLI YÜN VE DÜZ RENK ÇİZGİ ÇOK HOŞ DURMUŞ ELLERİNE SAĞLIK...
BAŞLARKEN NASIL OLUYOR BİRAZ ANLATABİLİRMİSİN ,KAÇ ZİNCİR,KAÇ SIK İĞNE ,HER SIRADA KAÇ KAÇ ARTIYOR ? ÇOKMU SORDUM BİRAZ NE:))

 
At 10:08 ÖS, Blogger incikboncuk said...

şapkalar birbirinden güzel. yapılışını anlatabilirsen sevinirim, ama yapacağıma dair söz veremeyeceğim :)

 
At 9:17 ÖS, Blogger Nilüfer said...

Hepsi de çok güzel olmuş

 
At 11:50 ÖS, Anonymous Adsız said...

Ellerinize saglik cok guzel olmus. Bende Nalan gibi detaylar isteyecegim sende. :)

 
At 5:31 ÖS, Anonymous Adsız said...

Neresinden basliyorsun,nasil yapiyorsun?Cok güzel olmus.Ellerin dert görmesin.Yasemen

 
At 3:11 ÖS, Blogger manolya said...

Begendiginize sevindim arkadaslar. Sapkaya 3 zincir ile basladim içine 6si ördüm ilk sirada her si'ye 2si örerek 12si daha sonraki siralarda her sirada 6 ilmek olmak üzere arttirmalara devam ettim(1si, sonrakine 2si, sonraki sirada 2si, sonrakine 2si, daha sonra 3si, sonrakine 2si olarak).toplam 20 sira arttirma yaptiktan sonra kirçilli yün ile 21 sira arttirmadan ördüm. Mor ile 7 sira, kirçilli ile 2 sira daha arttirmadan devam ettim. siz kullandiginiz yüne bagli olarak kulaginizi iyice örtecek kadar örün daha sonra en son arttirma yaptiginiz siraya bagli olarak( 20 si, sonrakine 2si olarak bitirdiyseniz arttirma sirasini, kenar için 21si, sonrakine 2si olarak devam edeceksiniz) bir sira arttirip bir sira si düzeninde 3 arttirma sirasi daha ördüm 2 sira si, 1 sira yengeç isi ile bitirdim .
Biraz karisik anlatmis olabilirim ama aslinda çok kolay.
Sevgiler

 
At 2:24 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Teşekkürler Manolya açıklama için ,bu şekilde okuyunca karışık gibi geliyor ama başlayınca örgü elimizdeyken açıklaman işimize yarar kesinlikle sağol ...

 
At 7:36 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Manolya gene ben
(1si, sonrakine 2si, sonraki sirada 2si, sonrakine 2si, daha sonra 3si, sonrakine 2si olarak)
yukardaki kısmı anlayamadım,her sırada 6 ilmek artırdıktan sonra bu yazılı olan kısma geçiliyor heralde.Sonrakine derken öbür sırayımı kastettin acaba?1 sık iğne arttır,sonraki sırada 2 sık iğne attır gibimi demek istedin ?Yoksa tek bir sıranın anlatımımı bu, Ne olur kusuruma bakma Manolya seninde kafanı karıştıracağım bu yadıklarımla ?

 
At 10:49 ÖÖ, Blogger manolya said...

Tek siranin anlatimi bu sevgili Nalan. Si sayisi 12 oldugunda 1si örülür, soraki si'ye 2 si örülür, böylece 6 si artmis oluyor, toplam 18si. Daha sonraki sirada ilk 2 si'ye 1er, soraki si'ye 2si örülür, yine 6 si artmis olur, toplam 24si. Böylece devam eder. Anlatmasi yapmasindan daha zor inan. Umarim yardimci olabilmisimdir.
Sevgiler.

 
At 4:30 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Manolya'cım çok teşekkür ederim seni uğraştırdım biraz sağolasın.Doğru diyosun böyle anlatması yapmaktan zor ama yapabilirim şimdi herhalde seni haberdar ederim yapabilirsem,tekrar teşekkürler...

 
At 10:50 ÖÖ, Blogger manolya said...

Kolay gelsin Nalan'cigim.Yengeç isi bildigimiz sıkigne gibi örülüyor Funda'cigim. Tek farki biz her zaman sagdan sola dogru giderek öreriz ya, bu soldan saga dogru gelinerek örülüyor ve bitirme siralarinda daha düzgün bir görüntü sagliyor.
Sevgiler

 
At 12:56 ÖS, Blogger manolya said...

Eminim çok güzel olmustur Didem, güle güle kullansin. Siten hayirli olsun.
Sevgiler

 

Yorum Gönder

<< Home