Damat paçasi
Merakinizi gidermek için önce tarifi ekliyorum arkadaslar. Ilk firsatta hazirlayip fotograf da eklerim.
Malzemeler:
(Büyük boy bir tepsi için gerekli malzemeleri veriyorum)
2 adet tavuk gögsü (siz yavan buluyorsaniz 4 adet but da kullanabilirsiniz)
4 adet yufka
yaglamak için sivi yag
islatmak için 2-2,5 bardak tavuk suyu
sosu için:
2 yumurta
2 bardak tavuk suyu
2 bardak yogurt
2 çorba kasigi un
2-3 kasik sirke
2-3 dis sarimsak
tuz, karabiber
Üzeri için:
sivi yag, pul biber
Hazirlanisi:
Yufkalarin üzeri hafif yaglanarak yaglanmis tepsiye büzgülü olarak teker teker yayilir. Üzeri kizarincaya kadar pisirilir.
Haslanmis olan tavuk etleri kemiklerinden ayrilarak küçük parçalara bölünür. Pisen yufkalarin üzerine tavuk suyu gezdirilerek üzeri örtülüp yumusamasi saglanir. Kare parçalara kesilen yufkalarin üzerine tavuk etleri yerlestirilir. Üzerine sos dökülür., kizdirilmis biberli yag gezdirilir.
Sosun hazirlanisi:
Yogurt, un, yumurta iyice çirpilir. üzerine tavuk suyu ilave edilip orta ateste karistirilarak pisirilir.Kaynamaya baslayinca ates kisilip bir-iki dakika pisirilir. Atesten indirilince içine tuz, karabiber, sirke ve dövülmüs sarimsak ilave edilip karistirilir. Sosun boza kivaminda olmasi gerekiyor. Çok kati olursa atesten indirmeden azar azar tavuk suyu ilave ederek inceltebilirsiniz.
Umarim begenirsiniz. Afiyet olsun.
6 Comments:
Teşekkürler Manolya. Mutlaka lezzetlidir denemek lazım. Sen yazarken hayal ettim, karnımda aç hmmmm, yemiş gibi oldum.
Sağlıcakla.
Yemekten yeni gelmemize rağmen çok cazip geldi.Kırmızı etle de olabilir sanırım.Müsait bir zamanda denemem lazım.Teşekkürler!
çoook teşekkürler sevgili Manolya okurken karnım acıktı..ilk fısatta deneyeceğim inşaallah.ellerine sağlık.sevgiler..
bu saatte okuyunca çok acıktığımı fark ettim. En kısa zamanda deneyeceğim
DAMATPACASINI HEM DE TARIF EDENIN ELINDEN YEMIS BIRI OLARAK HEMEN DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM ARKADASLAR yESIM
TArifi cok begendim Manolya, mutlaka deneyecegim. Kayinvalidemlerin begeneceginden eminim.
Yorum Gönder
<< Home