manolya

Salı, Ağustos 30, 2005

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Mavi bebek hirkalari

Uzun bir ara vermek zorunda kaldim ama bos durmadim. Hedefim kalan ipleri bitirerek yün dolabimi biraz olsun rahatlatmakti. Yegenime ördügüm mavi merserize hirkadan kalan ipleri bebek hirkasi örerek degerlendirmek istedim.
Ilk hirkayi haroso, az delikli bir baklava örnegi ile ördüm. Tek öne biraz renk katmak için iki rokoko gül isledim.


Elimde yine ip kalinca bu defa Tunus isi bir bebek hirkasi ördüm. Bu hirka digerinden biraz daha küçük. Tunus isinin kolay ve zevkli bir uygulama olmasi yaninda üzerine etamin örneklerinin kolaylikla islenebilmesini de çok seviyorum.


Merak eden varsa ip yine artmisti, tig ile bir cep telefonu kilifi ve bir de sabun koymak için minik bir file ördüm. Tam bitti saniyordum ki dün elime ayni ipten kalan yarim bir yumak daha geçti. O bitmemeye kararli, ben bitirmeye...

Pazar, Ağustos 14, 2005

Renkli kolye

Misina ve tig ile örülen renkli kolyemin benzerlerini diger arkadaslarin sitelerinde de gördünüz (Arkadasça ve Elisi Sepetimdekiler gibi). Ben 0.20 misina kullandim ve iri boncuklari 5er zincir örerek yerlestirdim. Daha önce 5 renkli olanini yapmistim ama fotografini çekemeden sevdigim bir arkadasima hediye olarak gitti.

Yanlis çivilerden dogru kolyeler...

Taki isine yeni dalinca acemilikten kaynaklanan bir eksik malzeme-fazla malzeme durumu oluyor. Seçtigim güzel boncuklar için denemeden aldigim çiviler ince gelince degerlendirmek gerekti. Kesme boncuklar kullanarak hazirladigim bu kolyelerin ilkinde bakir rengi boncuklari tek sira olarak kullandim.


Biraz oyalayici olmakla birlikte çivileri bükme konusunda iyi bir pratik olan bu uygulama ile iki sira olarak yesil, pembe ve beyaz boncuklar kullanarak bu kolyeyi hazirladim.

Cuma, Ağustos 05, 2005

Kolyeler

Ayni teknigi kullanarak tig ile hazirladigim bu kolyede açik pembe kum boncuk, mercan rengi ve gümüs rengi iri boncuk kullandim.


Kirmizi boncuklarimi görmekten biktiniz degil mi? Ben bitirinceye kadar kullanmakta kararliyim.

Salı, Ağustos 02, 2005

Yeni kazak

Bu kazagi yeni bitirdim. Etek ucu ve kol agizlarinda yine lastik kullanmadim. Uzun kollu, derin v yakali ve en sevdigim renklerden lacivert merserize ile örüldü. Tamamini göstermek yerine yapmak isteyen arkadaslar için detay fotografi ekliyorum.

Damat paçasi

Merakinizi gidermek için önce tarifi ekliyorum arkadaslar. Ilk firsatta hazirlayip fotograf da eklerim.

Malzemeler:
(Büyük boy bir tepsi için gerekli malzemeleri veriyorum)
2 adet tavuk gögsü (siz yavan buluyorsaniz 4 adet but da kullanabilirsiniz)
4 adet yufka
yaglamak için sivi yag
islatmak için 2-2,5 bardak tavuk suyu
sosu için:
2 yumurta
2 bardak tavuk suyu
2 bardak yogurt
2 çorba kasigi un
2-3 kasik sirke
2-3 dis sarimsak
tuz, karabiber
Üzeri için:
sivi yag, pul biber
Hazirlanisi:
Yufkalarin üzeri hafif yaglanarak yaglanmis tepsiye büzgülü olarak teker teker yayilir. Üzeri kizarincaya kadar pisirilir.
Haslanmis olan tavuk etleri kemiklerinden ayrilarak küçük parçalara bölünür. Pisen yufkalarin üzerine tavuk suyu gezdirilerek üzeri örtülüp yumusamasi saglanir. Kare parçalara kesilen yufkalarin üzerine tavuk etleri yerlestirilir. Üzerine sos dökülür., kizdirilmis biberli yag gezdirilir.
Sosun hazirlanisi:
Yogurt, un, yumurta iyice çirpilir. üzerine tavuk suyu ilave edilip orta ateste karistirilarak pisirilir.Kaynamaya baslayinca ates kisilip bir-iki dakika pisirilir. Atesten indirilince içine tuz, karabiber, sirke ve dövülmüs sarimsak ilave edilip karistirilir. Sosun boza kivaminda olmasi gerekiyor. Çok kati olursa atesten indirmeden azar azar tavuk suyu ilave ederek inceltebilirsiniz.
Umarim begenirsiniz. Afiyet olsun.