manolya

Perşembe, Haziran 30, 2005

Yazlik kazaklar

Biraz da büyükler için çalismak lazim. Iste merserize ve flos karisimli pamuk ip kullanilarak örülmüs iki ajurlu kazak örnegi.
Haki renkteki ilk kazak uzun kollu, v yakali ve oldukça delikli bir örnekten yapildi.


Ikinci kazak benim çok sevdigim bir örnekle örüldü. Bu örnege bazilari "ananas" bazilari "akasya" diyorlar. Aslinda açik renkte daha iyi gösterecek bir örnek ama bu merserize bana çok sevdigim bir arkadasimin hediyesi, o yüzden çok begendigim bir örnegi uygulamak istedim. Yine oldukça uzun ve bol kollu.

Çarşamba, Haziran 29, 2005

"Küçük Adam" yelegi

Ingiliz lastigi ile örülmüs bir bebek yelegi. Bu defa kahverengi, lacivert ve sari renklerini kullandim. Küçük adamlara büyük yelegi..

Yaseminler

Çok kolay bir dantel örnegi. Ben bu çiçekleri yasemine benzetiyorum.

Cumartesi, Haziran 25, 2005

Renkli yelek

Klasik bebek renklerinden farkli olarak siyah ve canli renkler kullanilarak örülmüs bir yelek. Örnek genel olarak haroso ile örülüyor. Aralarda bazi ilmekler örülmeden geçilerek desenler olusturuluyor. Içindeki renklerde dügmeler kullanmayi düsünüyorum.

Cuma, Haziran 24, 2005

Rengarenk bebek hirkasi

Gökkusagi renklerinde bir bebek hirkasi.

Dantel Örtü

Naylon iplikle, kare motifler örülerek olusturulmus bir örtü.

Perşembe, Haziran 23, 2005

Merhaba

Manolyalar açmisken, elimde eski islerimden fotograflar varken, en sevdigim günlerden birinde besmele çekip baslamak istedim ama bu isin bu kadar zor oldugunu bilmiyordum dogrusu... El yordamiyla ilerlemeye çalisacagim.
Çogunuzun evlerinde oldugu gibi benim evim de bitirilmis-yarim birakilmis isler, belirsiz bir tarihte mutlaka yapilmak üzere saklanmis örnekler, en kisa zamanda örülmek amaciyla alinip dolaplara tikistirilmis yünler, ipler, taki olamayacagi bilinse bile en azindan ipe dizilmeyi bekleyen boncuklar, bitirilse iyi olur boyalarla dolu. Yasam alanim giderek daralinca tüm bu yigini degerlendirmem gerektigi konusunda giderek daha kesin kararlar aliyorum. Beni motive etmesi açisindan bir blog hazirlamanin iyi olacagini düsündüm. Böylece kaçis yollarim kapanacak ve hazir isler bitmeden yenilerini hazirlamak durumunda kalacagim. Ilk anda kulaga mazosist bir düsünce gibi gelebilir ama aslinda bu paylasim benim açimdan çok iyi olacak.
Uzun zamandir internette elisleri konusunda yeni fikirler ararken karsima yabanci
siteler çikiyordu. Türkçe bloglara önce yemek tarifleri sayesinde ulastim. Gerçekten çok sayida güzel yemek sitesi var. Elisi sitelerinde bir yoruma rastlamistim, hobi konusunda blog sayisinin artmasi gerektigini savunuyordu. Ben de üzerime düseni yapiyor, bitmis ve (insallah) bitecek örgülerimi, dantellerimi, yapabilirsem takilarimi sizlerle paylasmak üzere yola çikiyorum.
Iste sevgili arkadaslar bunlar da BENIM ISLERIM...